Telefon

+44 50471091

kontakt@gardsbutikenkulla.se

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 17:00

Chania är ett väldigt populärt resmål för många semesterhungriga, det är en historisk stad som besöks av många gäster från hela världen, dit särskilt många skandinaviska turister åker dit varje år för att få sol på den bleka huden.

Själva staden Chania har mycket att erbjuda, och är väldigt charmigt i sig, där den gamla delen av staden har många små och mysiga gator, där det är särskilt stadsdelarna Evraiki, Topanas och Kastelli som är värda ett besök.

Annars rekommenderas det att besöka hamnen, de pastellfärgade husen eller arkitekturen i de olika åldrarna, som bland annat erbjuder turkiska hus och venetianska palats.

Om du gillar mat kan du besöka den stora kommersiella byggnaden, där dagens färska fångst från hamnen erbjuds, liksom ett brett urval av frukter, grönsaker och örter, där hela byggnaden utstrålar kommersiell atmosfär.

Om du vill ge den gasen i nattlivet, då är hamnen den plats där den äger rum, det är bara att ta sig ner på den västra delen av hamnpromenaden, och då lämnar resten sig.

chania kreta

Är du mer intresserad av historia och kultur? Då är Chania platsen för dig också

Chania är en viktig stad för Kreta, och den största staden på västra Kreta, staden är över 2500 år gammal och utvecklades i kraft av sitt läge till en stor stad.
Vad du kan uppleva är vackra och historiska byggnader, eftersom staden var regeringssäte fram till 1971 och har varit en stridspunkt mellan greker och turkar, där ett bra erbjudande om något konkret att leta efter är kyrkan Agios Nikolaos, som framstår som en verkligt imponerande byggnad, som under turkiskt styre kom att kallas kejserliga moskén, idag är det återigen en kyrka under den ortodoxa grekiska tron, men byggnaden har som en nyfikenhet både minaret och kyrktorn.
Det finns mycket att se i Chania och från många olika epoker, vilket gör att du en dag kan gå igenom århundradenas historia, även utan att fysiskt flytta ganska långt.

Är du på en storstadssemester eller en strandresa? Du kan göra båda i Chania

Det finns ingen anledning att välja något från när du åker på semester, så om du vill ha en stad som oser av aktivitet, kultur och historia, och med ett nattliv som matchar, bör du välja Chania.
Men om du vill ligga på en strand med en kall drink och röra dig så lite som möjligt medan du blir solbränd, bör du också välja Chania, eftersom Kreta är en ö, då finns det gott om möjligheter att bada hela vägen runt omkring.

Och då är det billigt där nere, både när du måste lägga pengar på shopping och på en drink, så det kostar lite att komma dit, men det tjänas snabbt hem om du gör bra affärer där nere. Vädret brukar alltid vara bra där nere, vilket vi behöver när det blir kallt i hemlandet. Det råder ingen tvekan om att du kan få en ren drömresa ur det, och du bestämmer själv hur länge du måste vara borta, eller vem du ska åka.

Vädret brukar alltid vara bra där nere, vilket vi behöver när det blir kallt i hemlandet. Det råder ingen tvekan om att du kan få en ren drömresa ur det, och du bestämmer själv hur länge du måste vara borta, eller vem du ska åka med, så packa bara en resväska och ta dig till Chania.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.