Telefon

+44 50471091

kontakt@gardsbutikenkulla.se

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 17:00

Pont du Gard är en akvedukt och bro i södra Frankrike. Närmare ligger den i Languedoc-Roussillon, och bron korsar Gardon. Den designades av Marcus Vipsanius Agrippa och öppnade ca. 18 f.Kr. Läs mer om den vackra bron Pont Du Gard här och ta reda på varför det definitivt är värt ett besök.

Hur stora fartyg kan segla under Pont du Gard?

Pont du Gard har en total längd på 275 meter och en höjd av 49 meter. Bredden på den nedre nivån är 6 meter, medan den på den övre nivån är 3 meter bred. Det största spannet är 24,4 meter. Mätningarna gör bron till den bäst bevarade och högsta akvedukten i hela världen från romartiden. Det är verkligen en mycket imponerande syn.

pont du gard

När byggdes Pont du Gard?

Pont du Gard byggdes år 50 e.Kr. av romarna. Akvedukten är den del av ett långt vattensystem som sedan förde vatten till en stad som heter Nimes. På den tiden transporterades så mycket som 20 000 m3 vatten dagligen för att försörja den romerska staden.

Bron är cirka 360 meter lång och 50 meter bred. Här kan du vara säker på att bli imponerad av talangen som romarna hade för att bygga imponerande byggnader. Pont Du Gard är också ett UNESCO -världsarv. Termen för inspelningen är att Pont Du Gard ”representerar ett mästerverk av mänskligt kreativt geni”.

Sammantaget har det nedre planet 6 bågar, medan mittplanet har 11 bågar. Den övre nivån har hela 35 bågar. På toppen av bron fanns en kanal genom vilken vatten kunde rinna under stenplattornas skyddskåpa.

Du kan bada vid Pont Du Gard, så kom ihåg badkläderna

Ska du åka på en självkörande semester till regionen Occitanie i södra Frankrike? Här bör du kombinera din semester med den inspirerande kulturen. Här kan du både koppla av, bada och njuta av de vackra promenaderna längs flodstranden. Pont Du Gard ligger i ett mycket vackert naturområde. Här hittar du både grottor och skogar.

I närheten kan du också promenera i den vackra Mémoires de Garrique, där du kan få en inblick i det förflutnas flora och jordbruk. Floden erbjuder bad, kanot och sola. Här kan du naturligtvis njuta av utsikten över det imponerande byggnaden.

Hitta Pont Du Gard på 5-eurosedlarna

Pont du Gard ligger nära Remoulins, avdelningen Gard. Det är uppkallat efter floden Gard. Broen korsar dock den mindre bifloden Gardon. Du kan faktiskt hitta bron på sedlarna på 5 euro. Bron fick namnet Monument historique 1840 och klassificerades som ett världsarv 1985.

Sammantaget är Pont du Gard en vacker bro från romartiden som du bör besöka om du planerar en resa till södra Frankrike. Bron är ett arkitektoniskt mästerverk, och du kan enkelt ta en semester och tillbringa många timmar i den vackra naturen runt den. Naturen har knappast förändrats sedan bron byggdes. Bra resa till södra Frankrike och bron Pont Du Gard. Du kommer inte ångra resan. Det blev en mycket speciell upplevelse.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.