Telefon

+44 50471091

kontakt@gardsbutikenkulla.se

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 17:00

Sverige är ett land fullt av fantastiska gårdsbutiker. Tyvärr är de flesta av oss lite för lata för att handla i dessa. Vi går helt enkelt till affären. Men de varor som finns i mataffärerna kan inte mäta sig med varorna från gårdsbutikerna. Om du inte brukar handla i gårdsbutiker borde du verkligen ge det en chans. Här får du fem tips på fantastiska gårdsbutiker runt om i Sverige som du bara måste besöka.

Hallongården i Trelleborg

Hallongården i Trelleborg är paradiset för dig som verkligen älskar hallon. Här har hallonet fått full fokus. Om du vill kan du plocka dina hallon själv i deras hallonodlingar. Om du inte känner för detta, kan du alltid njuta av några av Hallongårdens egna specialiteter. De flesta av dessa innehåller självklart hallon. Handla saft, sylt eller annat smaskigt i gårdsbutiken. Avsluta sedan med en mysig fika i Caféet.

I Hallongården hittar du inte bara hallon. Här kan du även köpa blåbär, krusbär, sparris, röda vinbär och björnbär.

gardsbutiken

Kiviks Musteri – Österlen

Är du en riktig äppelälskare? Då måste du passa på att besöka Kiviks Musteri. Här hittar inte bara en välfylld gårdsbutik. Du kan även passa på att njuta av god fika eller mat i Stinas Café eller i restaurang Kärnhuset. Efter maten kan du passa på att besöka Äpplets Hus, innan du shoppar loss i musteributiken. I musteributiken hittar du alla möjliga typer av äppeldrycker. Några exempel på drycker du kan köpa i denna gårdsbutik är muster och cider av olika slag.

Grön Ko Café och Saluhall – Värmlandsbro

Grön Ko Café och Saluhall ligger i Värmlandsbro, ett litet samhälle nordöst om Säffle. Caféet och saluhallen ligger i en gammal stationsbyggnad. Här kan du njuta av vällagad svensk husmanskost, njuta av en god kopp kaffe eller handla närodlade och KRAV-märkta produkter. Några exempel på produkter du kan förvänta dig i denna gårdsbutik är bland annat honung, bröd, chutney, sylt och ostar av både ko- och getmjölk. Det som Grön Ko är allra mest känt för är dock det KRAV-märkta nötköttet.

Krusmyntagården – Gotland

Krusmyntagården är ett riktigt populärt utflyktsmål för de flesta turister som besöker ön Gotland. Denna mysiga gårdsbutik erbjuder mängder av produkter från hela ön. Du kan handla allt från söta och fruktiga marmelader till vackra lokaltillverkade hantverk. När du besöker Krusmyntagården måste du ta en tur i den fantastiska örtagården. Där finns mängder av doftrika örter och blommor samlade. Passa även på att njuta av den vackra utsikten över Östersjön när du ändå är där.

Överstekvarn – Gotland
När vi ändå pratar gårdsbutiker på Gotland, kan vi även passa på att nämna Överstekvarn. Överstekvarn gårdsbutik ligger endast fem minuter norr om Krusmyntagården, belägen endast ett stenkast från den kända sevärdheten Lummelundagrottan. Överstekvarn är mest känd för sina chiliodlingar och chiliprodukter. Om du älskar chili och stark mat är denna gårdsbutik ett måste när du besöker Gotland. Om du inte är så förtjust i stark mat finns det andra smakrika produkter att testa, som till exempel dressingar, marmelader eller pesto.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.