Telefon

+44 50471091

kontakt@gardsbutikenkulla.se

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 17:00

De allra flesta har nog hört talas om åtminstone en typ av sötningsmedel. Sötningsmedel är alternativ till vanligt socker och används i allt från bakning till matlagning. Men vem kan egentligen använda sig av sötningsmedel, och vem är det bra för? Detta kan du få svar på här nedan.

Dig som vill äta färre kalorier

 Sockerersättning är perfekt för dig som gärna vill kunna äta något sött, men som ändå vill kunna slippa onödiga kalorier. Vanligt socker innehåller otroligt många kalorier, och många produkter innehåller stora mängder socker. Det är alltså väldigt lätt att få i sig allt för mycket energi. Dessa extra kalorier kan vara ganska svåra att göra sig av med. Om du väljer produkter som är sötade med någon form av sockerersättning, slipper du många av extrakalorierna och kan därför njuta med gott samvete.

Om du vill läsa mer om olika typer av produkter med sockerersättning, kan du klicka in dig på https://www.easis.se/. Easis tillverkar nämligen både färdiga snacks, tillskott och sötningsmedel för dig som gärna vill äta mindre socker.

Dig som vill gå ner i vikt

Behöver du gå ner lite i vikt? Då kan även du använda dig av sockerersättning för att minska på ditt sockerintag. Socker är nämligen en av de största orsakerna till övervikt. Ju mer socker du äter, desto lättare kan du gå upp i vikt. Mycket energi från sockret används inte upp, utan lagras i kroppen. Ett överdrivet sockerintag leder inte bara till onödig energi i kroppen, utan även till mer hunger. Om du äter mat som till största del består av socker, kommer du fortare att känna dig hungrig i gen. Det leder i sin tur till att du kommer att äta oftare än du borde. Du kommer dessutom att vilja ha mer socker, eftersom hjärnan blir beroende av det. Det är alltså lätt att hamna i en ond spiral där sockerintaget bara fortsätter att öka och vikten fortsätter att stiga.

Om du är sockerberoende och vill gå ner i vikt, ska du testa att äta sockerfria alternativ i stället för produkter med vanligt socker. Det kan hjälpa dig att nå din idealvikt.

Du som vill slippa sockerberoendet

Som sagt så kan socker leda till ett beroende, speciellt om du äter mycket socker. Ju mer socker du äter, desto svårare kommer du att kunna motstå sötsuget. Om du byter ut ditt socker mot sockerersättning och produkter med sötningsmedel kan du minska på ditt sockersug och på så vis även ditt intag. Sötningsmedel smakar sött och gott, men triggar inte ditt sockerberoende som riktigt socker gör. Om du verkligen inte kan låta bli att äta sötsaker, kan därför sötningsmedel vara en bra lösning.

Det finns många typer av sötningsmedel och sockerfria produkter att välja mellan. Om du är ett riktigt kakmonster, kan du köpa kakor med sötningsmedel. Om du älskar choklad och müslibarer, kan du även få dessa utan socker. Det finns ett sockerfritt alternativ till det allra mesta. Testa dem nästa gång du känner för något sött, så kommer du till slut att bli fri från ditt sockerberoende.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.