Telefon

+44 50471091

kontakt@gardsbutikenkulla.se

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 17:00

En hängmatta är det perfekta sättet att stressa ner på. Det genom att lägga dig i den, under en klarblå himmel, och sakta gunga dig till sömns. I varmare länder så sover man gärna hela nätter i hängmattan och visst kan du göra det även i Sverige, men förslagsvis inne, eller att du har rätt utrustning med dig ut. Du kan hitta en bra hängmatta online att köpa om du vill.  Idag finns det många bra hängmattor att välja mellan.

Om du funderar på hur man lägger sig och tar sig ur en hängmatta, så kan det första gångerna kännas svårt och krångligt och det kan vara lätt att trilla ur. Men det finns enkla sätt att göra det på. Antingen så gör du som så att du sätter dig i hängmattan med benen på samma sida, som om du sitter i en stol och sedan lyfter du upp ena benet i hängmatta. Lägg dig bakåt och lyft sedan upp andra benet.

Ett annat sätt att sätta dig i hängmatta med ett ben på varje sida, lägga dig bakåt och sedan lyfta in båda benen.

Hitta en hängmatta som passar dig

Det finns många modeller av hängmatta att välja på idag. Fundera på vad du vill ha den till och var den ska vara. Ska det vara en för utomhusbruk, eller ska den sättas upp inomhus? Sedan, hur ska den sättas upp? Det finns idag många olika varianter och upphängningssystem på hängmattor. Allt från rep till stativ och ställningar av olika slag.

Det är bra att hitta en hängmatta som har en bra storlek, så att den passar dig. Du bör därmed utgå från din vikt och din längd. Ha minst en meter extra än din egen längd.

Material är en annan sak att tänka på. Hängmattor finns i många material, som bomull, nylon, nät och mycket mer. Sedan kommer de även i olika färger. Bra att välja det du gillar eller det som passar där du ska hänga upp den.

Är hängmattan bara för dig? Eller är det tänkt att hela familjen ska kunna använda den? Det kanske till och med är värt att köpa en dubbelhängmatta?

Om du ska ha din hängmatta utomhus, tänk på att solen kan bleka den. Det kan vara värt att ta in den då det regnar, för att den ska hålla sig bättre. Sedan så klart även ta in den när sommaren är över. En del hängmattor går bra att tvätta i tvättmaskinen, beroende på vad för material du valt.

Köp en bekväm hängmatta

En hängmatta är för att kunna vila i, ha det skönt och kunna koppla av i. I den kan du sova en stund, eller läsa en bra bok. Se till att köpa en hängmatta som är bekväm att ligga i och som är i en prisklass du känner dig bekväm med. Det kan vara en fördel att åka till en butik, för att testa hur olika modeller känns att ligga i, före du köper en hängmatta online.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.